Matthias Forrer leidt Prins Akishino en zijn vrouw prinses Kiko in 2009 rond door de collectie van het Rijksmuseum van Volkenkunde te Leiden. (Archieffoto: Peter Schipper).

Koninklijke onderscheiding voor conservator Museum Volkenkunde

Professor doctor Matthias Forrer ontvangt vandaag een Koninklijke onderscheiding. Voor zijn werk als conservator Japan en Korea bij het Rijksmuseum van Volkenkunde wordt Forrer benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Na dertig jaar bij het museum gewerkt te hebben neemt Matthi Forrer nu afscheid.

De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats om 18.00 uur in het Rijksmuseum van Volkenkunde aan de Steenstraat. De koninklijke onderscheiding zal worden uitgereikt door burgemeester Lenferink.

Matthi Forrer sluit zijn loopbaan af met de door hem zelf samengestelde tentoonstelling over de Japanse Geisha. Deze tentoonstelling is tot 6 april 2015 te bezichtigen.

Forrer onderhield op wetenschappelijk vlak contacten met het Japanse Hof en leidde in 2009 de Japanse kroonprins rond door Leiden. Matthi Forrer is volgens de gemeente Leiden zeer belangrijk geweest voor de culturele betrekkingen tussen Japan en Nederland.

Het Rijksmuseum van Volkenkunde heeft door zijn inzet, kennis en statuur een voortreffelijke relatie opgebouwd met diverse musea in Japan. Hij speelde ook een cruciale rol bij de samenwerking tussen de Nederlandse Volkenkundige musea. In 1998 stond hij aan de basis van het Nationaal Aankoopfonds Volkenkunde, het eerste samenwerkingsverband ten aanzien van museaal collectiebeleid in ons land.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×