Forse boete voor zwartrijder die controleurs beledigde

Een 24-jarige Katwijker kreeg zaterdag een flinke boete toen hij bij een controle in de bus de controleurs beledigde. De controleurs spraken de man om 20.15 uur aan in de bus op de Plesmanlaan.Toen bleek dat hij geen geldig plaatsbewijs kon overleggen, schold hij de toezichthouders uit. Die hielden hem daarop aan. Hij werd ingesloten voor nader verhoor en de politie maakte vervolgens proces-verbaal tegen hem op.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen zoals controleurs openbaar vervoer met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×