Busstation Leiden (Foto: PR)

Losse kaartjes OV Zuid Holland goedkoper

De komende jaren zullen de losse kaartjes in het openbaar vervoer (OV) in de provincie Zuid Holland goedkoper worden. De SP in de Provinciale Staten heeft dit na lang aandringen voor elkaar gekregen. Nu zijn losse kaartjes vaak nog twee keer duurder dan wanneer de reiziger met de OV-chipkaart betaalt. Dat wordt in stappen gelijk getrokken.

Voor de lopende OV-vergunningsperiode gaat de provincie afspraken maken met de vervoersbedrijven. In de nieuwe gunningsperiode moeten de vervoerders zelf met een voorstel komen zodat de prijzen gelijk worden.

In Leiden zal het betekenen dat de losse kaartjes in de bussen van Arriva goedkoper worden.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×