Tomas Kok is na een goed half jaar alweer vertrokken bij Leefbaar Leiden. Hij gaat verder onder de naam Groep Kok en neemt de duoraadsleden van Leefbaar Leiden mee. (Archieffoto: PR)

Tomas Kok opgestapt bij Leefbaar Leiden

Raadslid Tomas Kok is eerder vanavond opgestapt als raadslid van Leefbaar Leiden. Hij neemt zijn zetel mee. De duo-raadsleden Wesley Friedhoff en Matthijs de Ridder volgen hem. Het drietal gaat verder onder de naam Groep Kok. Daan Sloos gaat als eenmansfractie door met Leefbaar Leiden.

Audiofragment: Tomas Kok over de reden van zijn vertrek bij Leefbaar Leiden en de toekomstplannen van de Groep Kok.

De reden voor het vertrek is volgens Kok het functioneren van Daan Sloos: “We hebben er vaak over gesproken, maar tot op heden heeft dat niet tot verbetering geleid.” Speculaties dat Kok zich vorig jaar bij Leefbaar Leiden aansloot om van hun populariteit gebruik te maken om een zetel te halen, zijn er al vanaf het begin. Kok heeft steeds ontkend dat er problemen waren. Opvallend is daarom wel dat duoraadslid Matthijs de Ridder al op 2 april het webadres www.groepkok.nl vastlegde. Twee weken nadat Kok op 19 maart zijn zetel haalde.

Kok zegt de afgelopen maanden steeds verder teleurgesteld geraakt te zijn in Sloos: “Ik vind het vervelend dat wij deze keuze hebben moeten maken, maar met iemand die zijn stukken niet leest, zijn debatten niet voorbereidt en zijn afspraken niet nakomt, kunnen wij niet langer werken. We zijn de politiek ingegaan om ons te verzetten tegen de islamisering en de linkse elite, en om op te komen voor onze vrijheid, veiligheid en cultuur. We hebben de kiezer beloofd om ons hier voor de volle 100% voor in te zetten, en als Groep Kok zullen wij dat ook blijven doen.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×