Touringcars kunnen voorlopig niet meer terecht op het terrein aan de Haagweg. In de toekomst verandert dat mogelijk weer als het aan wethouder Strijk ligt. (Archieffoto: Stadsparkeerplan Leiden).

Terrein Haagweg mogelijk parkeerplek voor touringcars

Campers, bestelwagens en touringcars kunnen sinds deze week niet meer terecht op het parkeerterrein aan de Haagweg. Daarover schreef Sleutelstad vorige week al. Voor die laatste categorie is nu een tijdelijke oplossing in de maak. Ook ziet wethouder Strijk mogelijkheden voor de toekomst. Aan de Haagweg.

Touringcars kunnen voorlopig hun passagiers afzetten bij de Garenmarkt. Ook bij station Leiden Lammenschans wordt een plek gerealiseerd waar de touringcars kunnen parkeren. Vervolgens moeten de chauffeurs wel zelf ergens een plekje zoeken om hun bus neer te zetten tot hun passagiers weer opgehaald moeten worden. En zulke plekken zijn er niet veel in Leiden. Wethouder Strijk denkt dat in de toekomst het parkeerterrein aan de Haagweg weer in beeld kan komen als plek voor zulke voertuigen.

Als de ondergrondse parkeergarages over enkele jaren klaar en in gebruik zijn, ziet Strijk het terrein van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden aan de Haagweg als prima ‘overloopterrein’ bij evenementen. “We willen natuurlijk ook graag veel touristen naar Leiden trekken, dus op die plek touringcars faciliteren is zeker iets dat ik met het Stadsparkeerplan wil gaan overleggen,” aldus Strijk.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×