Op de locatie van zwembad De Vliet aan de Voorschoterweg moet een combibad verrijzen dat het bestaande buitenbad combineert met het Vijf Mei binnenbad dat op termijn dicht gaat.

Combibad De Vliet valt miljoenen duurder uit

Een combibad op de locatie van zwembad De Vliet valt miljoenen duurder uit dan waar de gemeente eerder rekening mee had gehouden. Dat zegt sportwethouder De Wit naar aanleiding van een verkenning die is gedaan naar de verschillende mogelijkheden. Er zijn daarbij drie opties doorgerekend.

Audiofragment: Wethouder Frank de Wit (D66, sport) over het onderzoek naar de haalbaarheid van een combibad bij De Vliet.

De ‘voorkeursoptie’ van het college gaat uit van nieuwbouw die deels plaatsvindt op de oude bebouwing van het huidige zwembad, aan de achterkant van het parkeerterrein, links van de  entree. De Wit ziet die optie als meest kansrijk. Bij de twee andere opties is gekeken naar de locatie van de tafeltennishal van Scylla en naar de zijkant van het buitenbad. De Wit wil tegen de zomer van 2015 een concreet plan aan de gemeenteraad voorleggen. Dan moet ook duidelijk zijn of de extra miljoenen beschikbaar zijn.

Het buitenbad van De Vliet blijft, als alles doorgaat, gewoon open tijdens de nieuwbouw. Ook het huidige Vijf Meibad aan de Boshuizerlaan blijft als het aan De Wit ligt open totdat het nieuwe combibad klaar is. “Maar,” zo waarschuwt de sportwehouder: “Nu lopen we wel ver vooruit op alle stappen die er nog genomen moeten worden. We moeten nu eerst samen met de gemeenteraad op zoek naar extra geld.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×