Jeroen Knigge in zijn werkkamer bij het ROC Leiden. (Archieffoto: ROC Leiden).

Onderwijswethouder roemt ontslagen ROC-voorzitter Knigge

De Leidse wethouder De Wit van onderwijs roemt de aan de kant gezette voorzitter Jeroen Knigge van het ROC Leiden. Knigge werd gisteren door de Raad van Toezicht met onmiddellijke ingang vervangen door de Amsterdamse oud-gemeentesecretaris Henk de Jong. De noodzakelijke kwaliteitsslag die ROC Leiden maakt bij verschillende opleidingen ging de Raad van toezicht niet snel genoeg. Ook vindt die raad dat Knigge niet het juiste type bestuurder is om de financiële problemen waar ROC Leiden mee kampt op te lossen.

Audiofragment: Onderwijswethouder Frank de Wit steekt ROC-voorzitter Knigge een hart onder de riem na diens gedwongen vertrek.

De Wit benadrukt dat hij als onderwijswethouder de afgelopen jaren intensief en goed met Knigge heeft samengewerkt. “Zijn visie, bevlogenheid en zijn kennis van het beroepsonderwijs heb ik steeds als enorm waardevol ervaren. De waardering is dus erg groot. Het beroepsonderwijs is in onze kennisstad enorm belangrijk. Daar heeft Knigge jarenlang keihard aan gewerkt.”

De Wit geeft wel toe dat het aan de Raad van Toezicht van het ROC Leiden is om te beslissen met welk type bestuurder ze in deze fase van de onderwijsinstelling verder willen. “Ze hebben ons daarover geïnformeerd. Dat is zorgvuldig gegaan.”

Bij het ROC Leiden zijn al jaren problemen. De nieuwbouw drukt als een enorme last op de schouders van de instelling voor beroepsonderwijs. Ook de kwaliteit van het onderwijs is, bij sommige opleidingen, ondermaats. Komende maand komt de onderwijsinspectie weer langs. Dan moet blijken in hoeverre de in gang gezette verbeteringen al resultaat opleveren.

Advertentie

Leiden ROC locaties


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×