Partij voor de Dieren wil hengelverbod in Leiden

De Partij voor de dieren in Leiden wil dat er in de hele stad een hengelverbod gaat gelden. “Vissen ervaren net als andere dieren stress en pijn. We vinden het onaanvaardbaar dat vissen aan dit leed onderworpen worden voor het vermaak van mensen. Die zogenaamde ‘sport’ visserij is in feite niets minder dan dierenmishandeling,”  zegt Harbert van der Kaap, duo-raadslid van de partij: “Als hetzelfde met honden of katten zou worden gedaan, zou Leiden in last zijn. Het is niet meer van deze tijd om dieren te verleiden om in een verstopte haak te bijten, ze uit hun leefomgeving te halen en ze vervolgens gewond terug te zetten.”

Vissen hebben, zo schrijft fractievoorzitter Dick de Vos van de Leidse Partij voor de Dieren, evenals mensen verschillende soorten zenuwen voor respectievelijk acute pijn en voor een langduriger, zeurderig pijngevoel. Als ze zouden kunnen schreeuwen zouden we er heel anders tegen aan kijken, daarom geeft de PvdD Leiden ze een stem.

In de raadsvergadering van 11 november zal de de PvdD een motie indienen waarbij het college wordt opgeroepen een einde te maken aan het hengelen in de Leidse wateren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×