Zelfs het standbeeld van burgemeester Van der Werff in het Van der Werffpark heeft een opvallende snor laten staan. (Foto: Paul Andrew Herman).

Snorren in Leiden voor Movember

De activiteiten rondom Movember Leiden zijn in volle gang. Na de kick-off in de Duke of Oz op 1 november worden er nu acties georganiseerd door studentenverenigingen, sportverenigingen en horecagelegenheden. Tijdens Movember laten mannen hun snor staan en wordt er geld opgehaald voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker.

De studentenvereniging SSR Leiden zet zich in voor Movember. De studentenvereniging heeft een grote snor boven de bar geschilderd en de mannelijke bestuursleden van de vereniging hebben hun snor laten staan. Om geld op te halen staan er achter de bar potjes voor elke bestuursman, zodat mensen een bepaalde snor kunnen sponseren. Daarnaast roept het bestuur haar leden op om mee te doen aan de Movemberactie door hun snor te laten staan, zich te registreren op de Movember site en te doneren.

Ook LSV Minerva, een andere studentenvereniging, neemt deel aan Movember Leiden. Inmiddels hebben zeker 150 leden van de studentenvereniging zich ingeschreven op de site van Movember.

Aan het eind van de maand gaat de vereniging een Shave-down doen in samenwerking met Herenkapsalon Kapper Eric uit Leiden. Alle mannen worden dan weer glad geschoren na een maand een snor te hebben gehad. Ook organiseert LSV Minerva een ‘snorren borrel’. 

Door een heuse Movember Leiden goodiebag te kopen (bevat een deelnemersbewijs, diverse stickers en een bierfluitje) kun je aan de verschillende activiteiten rondom Movember Leiden deelnemen. Bij de goodiebag krijg je ook zes muntjes die je op 30 november kunt uitbesteden aan een biertje bij een van de zes deelnemende horecagelegenheden, te weten: The Duke of Ozz, De Kruik, Brasserie de Engelenbak, Visbrasserie de Poort, Café Re-Spons en Lemmy’s biercafé. De goodiebag is bij deze zes lokaties te koop zo lang de voorraad strekt.

Boven de bar van studentenvereniging SSR is een immense turquoise snor geschilderd. (Foto: Ashley Degryse).

Boven de bar van studentenvereniging SSR is een immense turquoise snor geschilderd. (Foto: Ashley Degryse).

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×