Een beetje koud was het gisteravond wel rondom de Nieuwe Rijn, maar daar erd dan ook de aftrap gegeven voor de Winterwonderweken. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Winterwonderweken onder massale belangstelling van start

Zet schoolkinderen in bij een evenement en je bent verzekerd van een enorme opkomst. Zeker als het thema ‘kinderrechten’ is. Gisteravond gingen de Winterwonderweken 2014 van start met de Lichtjesparade die sinds 2011 jaarlijks wordt georganiseerd door het Centrummanagement Leiden. In dat jaar gingen zo’n 700 kinderen met lampionnen naar het Glazen Huis dat toen op de Beestenmarkt stond, gisteren waren het er bijna 1000 en stopten ze op de Nieuwe Rijn waar de feestverlichting in de bomen werd ontstoken. Samen met hun ouders en heel veel andere belangstellenden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/175810415″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard ging naar de lichtjesparade en sprak onderweg met centrummanager Erwin Roodhart en burgemeester Lenferink.

Rondom het ontsteken van de lampjes waren uitvoeringen van wereldmuziek en -zang en een optreden van rapper Monsif die onder andere een nieuw UNICEF-lied vertolkte. Dat lied, Heartbeat, is speciaal gemaakt ter ere van het 25-jarig bestaan van het kinderrechtenverdrag. Later deze maand staat heel Leiden in het teken van de rechten voor het kind. Het Internationale Kinderrechtenhuis is in Leiden gevestigd en op 17 november begint de Kinderrechtenweek. 

Kinderen van middelbare scholen uit Leiden oefenden het lied de afgelopen periode al op school. Leerlingen van de St. Josephschool figureren ook in de clip.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×