Duizenden bezoekers meer voor negende editie filmfestival

Het Leiden International Film Festival (LIFF) heeft zo’n 3.000 bezoekers meer verwelkomt dan in 2013. De negende editie trok circa 33.000 filmliefhebbers. Directeur Alexander Mouret is blij met dit resultaat: “Het is mooi om te zien dat het LIFF nog elk jaar groeit en dat bezoekers ook elk jaar van verder komen. Dit jaar heeft de samenwerking met Cineville daar enorm in geholpen. Niet eerder kwam zo’n groot percentage van de bezoekers van buiten Leiden naar het festival.”

WHIPLASH van regisseur Damien Chazelle heeft de American Indie Competition op de negende editie van het LIFF gewonnen. Met een gemiddelde publiekswaardering van 4.53 uit 5 liet de winnaar de 16 andere competitiefilms achter zich.

 

 

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×