Enkele paarden werden eerder wel weggehaald van het terrein in de Professorenwijk. De dieren die er nu nog staan, blijven er als het aan Verbaan ligt ook.

Verbaan naar rechter om paardenweide professorenwijk

De paarden en stallen op een stukje grond tussen de woonhuizen achter de De Sitterlaan blijven als het aan de Leidse ondernemer Jan Verbaan ligt gewoon staan. Verbaan is eigenaar van de grond en de stallen en is recent door de gemeente gesommeerd om de paarden weg te halen en de stallen te slopen. “Ik haal helemaal niks weg,” zegt Verbaan. Volgens hem staan de stallen er al 70 jaar en is er ook geen sprake van overlast. “Er zijn twee klagende omwonenden, maar ik heb een petitie die is ondertekend door 46 mensen die de paarden juist willen houden.”

Als Verbaan de stallen niet sloopt, legt de gemeente hem een dwangsom op van 15.000 euro. Verbaan zegt naar de rechter te stappen om die sloop te voorkomen.

Leiden Jan Verbaan paardenweide


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×