In april was er echt een brandje bij het ROC aan het Betaplein bij Leiden Lammenschans. (Archieffoto: Wilco Devilee).

ROC Leiden baalt van onterechte brandmeldingen

Zeker 15 keer rukte de brandweer de afgelopen weken voor niks uit naar het ROC Leiden gebouw bij station Lammenschans. Keer op keer gaat het brandalarm af. In vrijwel alle gevallen ging het om loos alarm als gevolg van baldadigheid. Onbekenden slaan een glaasje van de melder stuk en drukken de alarmknop in. Niet alleen het ROC Leiden baalt, steeds moet het hele gebouw ontruimd worden. Ook de brandweer heeft wel iets beters te doen.

Voor zowel de school als voor de brandweer geldt dat ze genoodzaakt zijn iedere melding serieus te nemen in verband met de veiligheid van de leerlingen en het personeel. “Daardoor wordt onze kernactiviteit, het geven van onderwijs, verstoord,” zo schrijft het ROC op haar website.

Het ROC Leiden heeft inmiddels actie ondernomen om de daders te traceren. “Het onderzoek is in volle gang en wij zijn de vermoedelijke daders op het spoor. Het gaat waarschijnlijk om een kleine groep studenten of individuen. Daarnaast hebben wij voortdurend contact met de brandweer over de meldingen,” aldus de onderwijsinstelling.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×