Het pand staat op Funda voor 35.000 euro per jaar te huur als winkelruimte.

Wijkvereniging naar rechter om uitbreiding horeca Nieuwe Rijn

Wijkvereniging Pancras-West heeft een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente Leiden tegen het verlenen van een horecavergunning voor het pand Nieuwe Rijn 28. Het bezwaarschrift is mede-ondertekend door 50 bewoners en ondernemers van de Nieuwe Rijn. Naast een bezwaar bij de gemeente heeft de wijkvereniging bij de rechtbank in Den Haag ook een voorlopige voorziening aangevraagd om om de vergunningverlening te schorsen. “Als dat lukt, moet je de bodemprocedure afwachten. Dat kan wel twee jaar duren,” zegt Van Meijgaarden die denkt dat een investeerder dan wel afhaakt.

Audiofragment: Wijkvoorzitter Jaap van Meijgaarden over de enorme hoeveelheid horecabedrijven op en om de Nieuwe Rijn.

Voorzitter Jaap van Meijgaarden van de wijkvereniging stelt dat er nu al veel te veel horeca in het gebied is. De gemeente denkt dat zelf ook en is bezig met een onderzoek naar de gewenste hoeveelheid horecazaken in het centrum. De eerder uitgebrachte notitie ‘Horecasferen’ is daarom door de gemeente teruggetrokken.

Afgelopen week besloot het Leidse college ook voor het naastgelegen pand, Nieuwe Rijn 27, een horecavergunning te verlenen. De raad moet daar binnenkort iets van vinden. Volgens wethouder Strijk kan de gemeente zo’n vergunning – ondanks alle twijfels over de hoeveelheid horecabedrijven – niet weigeren, zolang de regels niet zijn aangepast.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×