De politie deed op de avond van de woningoverval meteen onderzoek in de omgeving. (Archieffoto: Toon van der Poel).

Aanhouding in zaak woningoverval Ter Haarkade

Agenten hielden gistermiddag in een politiebureau in Den Haag een 24-jarige vrouw uit Leiden aan wegens betrokkenheid bij een woningoverval in Leiden. Op maandag 15 september vond er om 21.00 uur een woningoverval plaats op de Ter Haarkade. Daarbij werden een vader en zoon enige tijd door twee mannen vastgehouden onder bedreiging van een vuurwapen.

Die avond werd er bij de woning aangebled. Nadat de bewoner de deur opendeed, liepen twee mannen de trap op die direct een vuurwapen op de bewoner richten. De mannen doorzochten de woning en vroegen naar de code van de kluis. De slachtoffers – een 37-jarige man uit Leiderdorp en een 63-jarige man uit Leiden – werden vastgebonden, maar wisten zichzelf al snel te bevrijden. Ze belden de buren en de politie.

Het overvallenteam Twister van de politie-eenheid Den Haag stelde een onderzoek in en kwam achter de identiteit van een vrouw uit Leiden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval. Nadat agenten actief naar de vrouw op zoek gingen, meldde zij zich woensdag aan een politiebureau in Den Haag. Het Twisterteam onderzoekt de rol van de vrouw bij de overval en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×