De nieuwe Prins Carnaval bij de hutspotten is Cornelis de 1e. (Foto: PR).

Hutspotten kiezen nieuwe prins: Cornelis de 1e

Afgelopen zaterdagavond is op het Prinsenbal van de Leidse Carnavalsvereniging De hutspotten de naam bekend gemaakt van de nieuwe Prins Carnaval. De stadsprins krijgt de naam Prins Cornelis de 1e mee. Achter die naam gaat Cor Nieuwenburg schuil die stroopwafelman Ton Ranselaar opvolgt die het afgelopoen jaar als Prins Anton de 1e door het leven ging. Dat Nieuwenburg de nieuwe prins zou worden, werd op de 11e van de 11e al onthuld, zijn prinsennaam volgde dit weekeinde.

Nieuwenburg was bij De Hutspotten lid van de Raad van Elf. Dat is een soort evenementencommissie van de carnavalsvereniging. Het komende jaar gaat Prins Cornelis met zijn raadsleden weer allerlei actioviteiten organiseren. Vooral voor ouderen, gehandicapten en kinderen in Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×