De tekst 'Bye stuff' boven de ingang dient volgens Pop eye als entree en tegelijk als afscheid van de onnodige consumptie. (Foto: Pop Eye).

Streetart: Pop Eye neemt leeg Shellstation 'onder vuur'

De Leidse, zelfbenoemde, ‘guerrilla’ kunstenaar Pop Eye heeft het leegstaande Shell tankstation aan de Plesmanlaan onder handen genomen. Pop Eye, herkenbaar aan het logo met het gevleugelde oog, heeft het tankstation volgens eigen zeggen ‘heropend’. “Door de dichtgetimmerde ruimte krijgen mensen nu een inkijkje in mijn wereld.”

Volgens de Leidse kunstenaar is ‘Byestuff’ zoals hij het kunstwerk heeft genoemd, ‘bevreemdend en realistisch’. Er zijn verwijzingen naar de crisis, Ebola, MH17 en Isis. “Gehuld in de vrolijk ogende welbekende merknamen uit de consumptiemaatschappij.” In de shop een bediende in de vorm van een zombie die door Pop Eye onder vuur genomen wordt. “Deze bediende staat voor het systeem, waardoor ieder individu zich weer af kan vragen: ‘waar sta ik nu’.

popeye.jpg 

Begin dit jaar haalde de streetartartiest zich de woede op de hals van verschillende politieke partijen toen een aantal borden met verkiezingsposters waren overgeplakt met PopEye-posters (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×