Met name op zaterdagen worden grote opstoppingen verwacht als rijen auto's rechtsaf willen slaan richting de parkeergarage van de Hoogvliet supermarkt. Bussen kunnen dan de Korevaarstraat niet inrijden en komen muurvast te staan in de wekelijkse file. De gemeente ziet het probleem niet. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente verwacht geen problemen met bussen op Korevaarstraat

De gemeente Leiden verwacht niet dat er allerlei verkeersproblemen gaan ontstaan op de Korevaarstraat. Die straat is, net als de Breestraat, opnieuw ingericht en heeft een middenberm met bomen gekregen. De parkeerplaatsen zijn verdwenen. De twee vrij smalle rijstroken die overblijven, gaan volgens de Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER) voor problemen zorgen. Zeker als op zaterdagen talloze automobilisten in de rij staan om de parkeergarage van de Hoogvliet in te rijden. De bussen komen dan in die file terecht en kunnen niet passeren.

De gemeente stelt in een reactie dat het goed is om eerst een tijdje ervaring op te doen met de nieuwe situatie: “De ambities voor de Breestraat en de plannen voor de herinrichting zijn met alle gebruikers en betrokkenen voorbesproken, maar als in de praktijk blijkt dat een aanpassing nodig is dan zijn er zeker maatregelen die we snel kunnen treffen. Daar gaan we nu niet op vooruitlopen.” De verwachting bij de gemeente is dat het aantal bussen dat eventjes op elkaar moet wachten beperkt is.

De gemeente stelt verder dat de Breestraat een echt winkelgebied moet worden: “Dat vraagt aanpassingen. Ook van de gebruikers. Het is de bedoeling dat de bussen stapvoets gaan rijden, winkeliers en expediteurs zetten de auto’s tijdens laden en lossen niet meer op de rijbaan, bezoekers zetten de fietsen zoveel mogelijk in de stallingen en we geven heel veel ruimte aan de voetgangers en het winkelend publiek,” zo staat in de verklaring te lezen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×