Ook dit jaar is het Huis van Sinterklaas geopend voor kinderen. (Archieffoto: Marjo Heemskerk).

Zaterdag intocht Sinterklaas in Leiden

Sinterklaas en zijn pieten komen zaterdag aan in Leiden. Na de landelijke intocht in Gouda van afgelopen weekend, kunnen nu ook de Leidse kinderen genieten van een feestelijke intocht. Het programma begint om 11:00 uur en om 12:00 uur komt de stoomboot van de goedheiligman aan bij de Beestenmarkt.

Optocht
De optocht zal via de Blauwpoortsbrug de Haarlemmerstraat overgaan en slaat af bij de Hooglandse Kerksteeg. Vervolgens gaat de goedheiligman over de Hooglandse Kerkgracht en via de Burgsteeg naar het Stadhuisplein.

Stadhuisplein
Vanaf 14.00 uur zal Sinterklaas plaatsnemen op de troon om alle kindertjes te ontvangen voor een echte meet en greet. Daarnaast zijn er nog leuke optredens van goochelpiet en de danspieten. Om 16.00 uur zal de Sint zijn intrek nemen in het Huis van Sinterklaas.

Hoe de pieten er bij de intocht uit zullen zien is nog steeds niet bekend gemaakt. Vooraf besloot de Stichting Sinterklaas in Leiden het voorbeeld van de publieke omroep te volgen wat betreft de aankleding van de pieten. De stichting heeft nu aangegeven geen uitspraken meer te doen over het uiterlijk van de pieten.

Huis van Sinterklaas
Aanstaande zondag gaan om 12.00 uur de deuren van het Huis van Sinterklaas open. Er is van alles te voor kinderen te doen. Zo is er een oefendak, zijn er pietenbedden met een glijbaan, kunnen kinderen knutselen en is er een discovloer om te dansen op sinterklaasmuziek. De kinderen kunnen zo een (hulp)pietendiploma verdienen. Het huis is tot en met 4 december elke dag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Sinterklaasfeest Diamantplein
Een week later zal er een sinterklaasfeest zijn op het Diamantplein. Het feest op zaterdag 29 november begint om 11.00 uur met een acrobatische fietspiet. Kinderen kunnen nu al een kleurplaat halen bij één van de winkels aan het plein en meedoen aan de kleurplatenwedstrijd. Tijdens zijn bezoek zal de Sint prijzen uitreiken aan de winnaars van kleurplatenactie. Om 13.00 is het feest afgelopen.

Audiofragment: Caroline Vonk over de intocht van Sinterklaas

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×