Lijnenkaart Leiden en regio (Afbeelding: PR)

Nieuwe busdienstregeling Leiden en regio

Vanaf 14 december gaat de nieuwe busdienstregeling van Arriva in. Het betekent de terugkeer van de bus op de Breestraat. De herinrichting hiervan is dan afgerond. 

De Leidse stadsbuslijn 3 rijdt voortaan via de Jan van Houtkade, Witte Singel en Noordeinde (v.v.) om de universiteitsgebouwen in de Academiewijk beter bereikbaar te maken. Daardoor zal de bus niet meer door de Breestraat rijden.

Ook wordt het gemakkelijker om vanuit Leiden met de bus bij ruimtevaartorganisatie Estec te komen. Buslijnen 30 en 31 zullen in Katwijk voortaan hun begin-/eindhalte op het Estec-terrein krijgen.

Nieuw is de hoogwaardige openbaar vervoersverbinding R-net 400 die zal rijden tussen Leiden en Zoetermeer. Deze sluit aan op de nieuwe buslijn 176 die van de kern van Zoeterwoude-Dorp naar de halte Zoeterwoude A4 P+R rijdt. De Q-liner 365 zal op het traject Leiden-Schiphol blijven rijden.

Verder veranderen de namen van de bushalte Vossenbes in Leiden en Hubrechtsplein in Leiderdorp. De eerste gaat voortaan Leiden Merenwijk heten en de laatste Leiderdorp Oranjewijk.

Meer informatie valt te vinden op de website van Arriva.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×