De Stook-je-rijk-trofee (Foto: PR)

Woningcorporatie De Sleutels wint energieprijs.

De Sleutels is dit jaar de winnaar van de Stook-je-rijk-trofee.  De woningcorporatie heeft zich het beste ingezet voor energiebesparing in de huursector. Stook je rijk is een project van de Natuur en Milieufederaties, Milieucentrum Rotterdam en de Woonbond. 

Voor het project Stook je rijk hebben in twaalf steden, waaronder Leiden, rondetafelgesprekken plaatsgevonden. Aan tafel zaten telkens drie partijen: raadsleden, corporaties en huurdersorganisaties. Het doel van de rondetafelgesprekken is de energiebesparing in de huurvoorraad te bespreken en te versnellen.

De Sleutels won de prijs omdat het in Leiden de grootste energieprestatie heeft geleverd. Het woningbezit werd het snelst energiezuiniger door onderhoud, renovatie en nieuwbouw. De Sleutels had hierbij ook een achterstand in het halen. 

De Sleutels is trots op deze prijs. “We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan energiebesparing in ons bezit”, aldus Gerda van den Berg, directeur bestuurder. “Bij alle projecten die we uitvoeren staat energiebesparing hoog op de agenda. De extra investering die nodig is voor een labelstap wegen we altijd af tegen de wens om zoveel mogelijk woningen te verbeteren. Liever 1000 woningen met 3 labelstappen dan 500 woningen met 5 stappen.”

De gemeenteraad van Leiden moest het afleggen tegen de Haagse raad die er met de prijs voor gemeenteraden vandoor ging.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×