Op de Lammermarkt is de komende jaren geen plek voor de kermis tijdens de viering van Leidens Ontzet. Er wordt een tiientallen meters diep gat gegraven voor de ondergrondse parkeergarage. (Archieffoto: Sleutelstad).

Gemeente tast in de buidel voor kleinere Drie Oktoberkermis

In verband met de bouw van de ondergrondse parkeergarage bij de Lammermarkt moet de kermis tijdens Leidens Ontzet de komende jaren verkassen. Ook is er minder ruimte voor de kermisattracties. En dat is een probleem voor de 3 October Vereeniging. Die betaalt het ‘feest der feesten’ namelijk voor een belangrijk deel uit de opbrengsten van de kermis. En minder attracties, betekent minder inkomsten.

Audiofragment: Wethouder Laudy over de voortgang van de bouw van de parkeergarages in Leiden. Bij de Lammermarkt moet de kermis in elk geval een paar jaar plaatsmaken.

Volgens Wethouder Laudy betekent dat echter niet dat – naast de kermis – ook het feest zelf kleiner zal worden. Hij is in gesprek met de 3 October Vereeniging over compensatie. Het gaat daarbij om flinke bedragen. Hoeveel wil Laudy nog niet kwijt. De onderhandelingen lopen nog.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×