Een verdubbeling van het spoor tussen Leiden en Utrecht moet de betrouwbaarheid van de verbinding vergroten. (Archieffoto: Wilco Devilee)

D66 pleit voor dubbelspoor Leiden - Utrecht

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven pleit voor een verdubbeling van het spoor tussen Leiden en Utrecht. Zij roept VVD-minister Schultz Van Haegen van Infrastructuur en Milieu op deze lijn structureel te verbeteren. Nu worden er op beperkte stukken verbeteringen aangebracht. 

D66 merkt op dat de half uur-verbinding niet betrouwbaar is. Er ismet grote regelmaat er sprake van forse vertra‚Äčging en uitvallende treinen.  ”Een structureel betere verbinding draagt direct bij aan economische groei en reistijdwinst in de Randstad. Leiden, Utrecht, Woerden, Alphen aan de Rijn en de andere steden hebben een betrouwbaar netwerk nodig,” zegt Tweede Kamerlid Van Veldhoven. 

Maandag 24 november wordt in de Tweede Kamer gesproken over Het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT)

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×