(Afbeelding: Leidse Vrijwilligersprijs).

Genomineerden Leidse Vrijwilligersprijs bekend

De drie genomineerden voor de Leidse Vrijwilligersprijs 2014 zijn bekend gemaakt. Daarnaast zijn de nominaties voor de Organisatieprijs en Aanmoedigingsprijs (voor jongeren tot en met 27 jaar) gepubliceerd. De prijzen worden op woensdag 10 december uitgereikt in de Burgerzaal van het Stadhuis.

De Leidse Vrijwilligersprijs

De vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis en huiskamer Leiden zijn de eerste genomineerden voor de hoofdprijs. Zij bieden nu 21 jaar een ’thuis ver van huis’ aan ouders van ernstig zieke kinderen.

Daarnaast is Ton Lommers genomineerd. Hij is actief in Natuur- en Milieueducatie. Lommers is actief betrokken bij de opleiding van natuurgidsen. Hij heeft zich ingezet voor de Vereniging Leidse Schooltuinen. Hij is medeoprichter van de Stichting de Bloeiende Kip en is bestuurslid van het Vicariaat in de Merenwijk. Lommers is jarenlang lid geweest van de stedenband Leiden-Juigalpa.

Tot slot is Jan de Knegt genomineerd voor de Leidse Vrijwilligersprijs. Hij is al sinds zijn 4e lid van gymnastiekvereniging CGV Jahn. De Knegt is al jong vrijwilliger geworden en de laatste 10 jaar is hij voorzitter van de vereniging. Hij is voortrekker geweest van Gymsport basisonderwijs/het grote gymfeest en voortrekker van freerunning Leiden.

De Organisatieprijs

Voor de Organisatieprijs 2014 is Stichting Gilde Samenspraak Leiden genomineerd. Dat is een vrijwilligersorganisatie die mensen met een taalachterstand helpt. Ook is Dierenambulance/Vogelopvang Leiden e.o. genomineerd. De organisatie levert al 40 jaar eerste hulp aan zieke en gewonde dieren en de opvang van buitenvogels. Tot slot maakt ook Stichting VTV Centrum Leiden kans op de prijs. Deze stichting verzorgt vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

De Aanmoedigingsprijs

Nathalie Walraad is de eerste kanshebber op de Aanmoedigingsprijs. Walraad is een gediplomeerde leskracht, assistent-coƶrdinator en KNZB waterpolotrainer. Ze is daarnaast scheidsrechter bij wedstrijden voor jeugdteams. Daarnaast is Elsemieke Koole genomineerd. Koole zet zich in voor kinderen bij de scouting van de Mauritsgroep (kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking). De laatste kanshebber is Robbin van Wijk. Hij is penningmeester bij de Leidse rugbyclub DIOK. Van Wijk heeft als penningmeester professionaliteit binnengebracht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×