Op de avond kwamen ongeveer 100 mensen af. 46 Mensen die iemand op zee zijn verloren hebben hun DNA afgestaan. (Foto: Politie).

Politie en NFI vergelijken DNA vermiste zeelieden met nabestaanden

Dinsdagavond hebben in totaal 46 nabestaanden van op zee vermist geraakte zeelieden in Katwijk hun DNA laten afnemen tijdens een speciale bijeenkomst van het Coldcase Team van de politie-eenheid Den Haag. De politie laat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hun DNA-profielen vergelijken met DNA-profielen van langs de Noordzeekust aangespoelde lichamen.

Inmiddels is van vrijwel alle sinds 1920 aangespoelde lichamen van onbekenden het DNA afgenomen en opgenomen in de DNA-databank voor Vermiste Personen. In samenwerking met het Landelijk Bureau Vermiste Personen (LBVP) is het Coldcase Team het project Zeeslachtoffers gestart. Daarbij worden nabestaanden van vermiste personen opgeroepen om DNA af te staan om tot een mogelijke identificatie van aangespoelde lichamen te komen.

Het Coldcase Team verwacht de eerste resultaten van het NFI begin 2015. Nabestaanden van wie het DNA-profiel geen match heeft opgeleverd, krijgen hierover een brief van de politie. Nabestaanden van wie het DNA-profiel wel een match heeft opgeleverd, worden persoonlijk door de politie op de hoogte gesteld.

Mensen die aan het project willen deelnemen maar de avond niet konden bijwonen, kunnen zich nog steeds bij het Coldcase Team aanmelden: coldcase@haaglanden.politie.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×