Met deze foto van een zeeleeuw heeft Joost van Uffelen de Frans Lanting Award 2014 gewonnen. (Foto: Joost van Uffelen).

Leidenaar Joost van Uffelen maakt mooiste natuurfoto 2014

Joost van Uffelen uit Leiden heeft met zijn foto van een zeeleeuw de vakjuryprijs van de Frans Lanting Award 2014 gewonnen. De foto van de Leidenaar werd uit de bijna vijfduizend ingezonden foto’s, als beste gekozen door de vakjury. De fotowedstrijd wordt georganiseerd door National Geographic en het Wereld Natuur Fonds.

Topnatuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting maakte de winnaar van de vakjuryprijs gisteren bekend in RTL Late Night: “Het is een schitterende foto van een zeeleeuwtje dat lijkt te poseren voor de fotograaf. Vaag op de achtergrond zie je nog meer zeeleeuwen. De foto brengt echt tot uitdrukking waarom die oceanen zo belangrijk zijn. Het is vrijheid en blijheid voor deze zeeleeuwen, maar wij moeten er wel voor zorgen dat ze een toekomst hebben in de oceanen.”

Van Uffelen heeft de foto gemaakt bij het Mexicaanse schiereiland Baja California tijdens het duiken aan de westkust van het Amerikaanse continent. “De grootste uitdaging was om orde in de chaos van 300 speelse, razendsnelle dieren te scheppen. Uiteindelijk was er een jonge zeeleeuw mans genoeg om te poseren voor mijn camera. Deze soort zeeleeuw figureert veel in shows in dolfinaria, maar ik zie ze liever in het wild waar ze in vrijheid hun poses aan kunnen nemen.”

In RTL Late Night kreeg Joost van Uffelen te horen dat hij de fotowedstrijd gewonnen had. (Video: RTL).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×