Slachtoffer botsing A4 aan verwondingen bezweken

Een 66-jarige automobilist uit Rotterdam is bezweken aan de zware verwondingen die hij zaterdagochtend 15 november opliep bij een ongeluk op de A4 bij Leiderdorp. Het busje waarin de man reed, raakte na een ongeluk van de weg en belandde in een sloot langs de snelweg. De vermoedelijke bestuurder van de auto die bij het ongeluk betrokken was, werd meteen aangehouden en zit nog steeds vast. Hij had gedronken. Zijn hechtenis is door de raadkamer met 90 dagen verlengd.

Omstreeks 07.15 uur die dag kregen de hulpdiensten de melding dat op de snelweg A4, ter hoogte van Leiderdorp, een busje te water was geraakt en dat de bestuurder nog in het busje zat. Agenten gingen met spoed ter plaatse. Inmiddels kwam ook informatie binnen dat het busje van de weg zou zijn gereden door een witte Range Rover. Meerdere getuigen meldden dat het busje op de linker rijstrook reed toen de witte auto met zeer hoge snelheid aan kwam rijden. Terwijl de bestuurder van het busje een baan naar rechts opschoof, zou de Range Rover volgens de getuigen het busje vol van achteren geraakt hebben.

Door de klap raakte de bestuurder van het busje de macht over het stuur kwijt. Het busje kantelde op zijn kop en kwam in het water terecht. De bestuurder van de Range Rover is verderop nog even gestopt maar ging er toen toch weer vandoor. Omdat één van de kentekenplaten van de Range Rover was achtergebleven op de plaats van het ongeval, werd het kenteken en de omschrijving van de auto direct doorgegeven aan de politie in Noord-Holland.

De twee inzittenden, een 25-jarige man uit Haaksbergen en een 21-jarige vrouw uit Ede, werden aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn; de vrouw had een vuurwapen in haar tas.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×