Museumdirecteur Meta Knol is dolblij met het ontwerp: "Hiermee kan het museum de toekomst in. Het ontwerp verbindt heden en verleden op intelligente wijze, met een eigentijds en eigenzinnig resultaat dat uitstekend bij het museum past." (Impressie: PR).

Ontwerp nieuwbouw en restauratie Lakenhal gepresenteerd

Museum De Lakenhal heeft vanmiddag het definitieve ontwerp voor de restauratie en uitbreiding van het museum gepresenteerd. Het ontwerp voor de restauratie is gemaakt door Julian Harrap Architects uit Londen en de nieuwbouw is ontworpen door de jonge Nederlandse talenten Happel Cornelisse Verhoeven. De werkzaamheden gaan in 2015 van start en worden in 2017 afgerond.

In het ontwerp worden de vier afzonderlijke gebouwdelen volgens het museum op een vanzelfsprekende manier met elkaar verbonden via een centraal binnenhof. Dat ontstaat door de historische ‘Achterplaets’ van de oude Laecken-Halle te heropenen. Die Achterplaets staat in directe verbinding met de historische entree van het museum. In de nieuwbouw worden twee tentoonstellingszalen toegevoegd met natuurlijk bovenlicht en uitzicht op de stad.

Leiden jammermarkt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×