De pontons liggen bijna allemaal al in het water van de Nieuwe Rijn. Over vijf dagen kan er weer geschaatst worden. (Foto: Cindi van Es, via Twitter).

Opbouw IJsbaan Leiden in volle gang

Vanmorgen in alle vroegte is bij de Nieuwe Rijn de opbouw begonnen van de ijsbaan. Aanstaande zaterdag gaat de baan open voor het publiek. Dan kan er dagelijks geschaatst worden tot en met zondag 4 januari. Wie zelf geen schaatsen heeft kan ze voor 1 euro huren. Volgende week zaterdag, 13 december, gaat aan de andere kant van de Koornbeursbrug ook de Kerstmarkt van start. Op het water van de Nieuwe Rijn drijft voor de tweede keer de Kerstmarkt Leiden. Dit jaar met 70 chalets. Twintig meer dan vorig jaar. De kerstmarkt ligt er tot en met 21 december.

Voor zowel de ijsbaan als de kerstmarkt geldt dat de gemeente Leiden er vanuit gaat dat ze de komende vier jaar elke december worden gehouden. Leiden trekt er voor die periode in elk geval geld voor uit.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×