Sinds enkele dagen verdwijnen er bij Molen de Valk steeds meer parkeerplaatsen. Het terrein verandert de komende maanden in een enorme bouwput ten behoeve van de aanleg van de diepste parkeergarage van Nederland. Die wordt zeven lagen en zo'n 21 meter diep. (Foto's: Chris de Waard).

Parkeerterrein bij Molen de Valk vervalt stukje bij beetje

Vanwege de bouw van de parkeergarage onder de Lammermarkt worden de parkeerterreinen aan de Lammermarkt en bij Molen de Valk opgeheven. Het parkeerterrein op de Lammermarkt is al sinds half november niet meer beschikbaar. Daar wordt een weg aangelegd. Het grotere parkeerterrein naast Molen de Valk vervalt geleidelijk. Naar mate de werkzaamheden vorderen, verdwijnen er parkeerplaatsen. Naar verwachting is het terrein per 5 januari helemaal niet meer beschikbaar als parkeerplek. 

Audiofragment: Wethouder Laudy praatte de gemeenteraad onlangs bij over de vorderingen bij de Lammermarkt.

De voorbereiding op de bouw van de parkeergarage onder de Lammermarkt is in volle gang. Begin 2017 moet de nieuwe ondergrondse parkeergarage Lammermarkt met 525 parkeerplaatsen gereed zijn. Daarna start de bouw van de garage onder de Garenmarkt.

Informatie over de parkeergarage staat op www.lammermarktleiden.nl waar binnenkort ook via een webcam kan worden meegekeken met de bouw. Ook op www.leiden.nl/lammermarkt staat meer info over de Lammermarkt. Over enkele weken wordt er op de Lammermarkt ook een infopunt geopend waar omwonenden, winkeliers en andere belangstellenden terecht kunnen met vragen.

Bezoekers van het centrum kunnen hun auto parkeren in parkeergarage Morspoort of parkeergarage Haarlemmerstraat of op de parkeerterreinen bij de Morssingel en de Haagweg.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×