Schrijf mee met Amnesty Leiden op Dag van de Mensenrechten

Op 10 december – de Dag van de Mensenrechten – schrijven honderdduizenden mensen uit de hele wereld brieven voor mensen die onrecht is aangedaan, gevangenzitten, gemarteld zijn of bedreigd worden. Ook in Leiden wordt meegeschreven. 12 Uur lang, van 10.00 uur tot 22.00 uur, worden er brieven geschreven aan de leestafel van het Stadhuis.

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen door mee te komen schrijven. Hoeveel brieven je schrijft, maakt niet uit. “Elke brief die opgestuurd kan worden is super,” laat Amnesty Leiden weten.

Video: Eén van de zaken waar Amnesty op 10 december aandacht voor vraagt is die van de ter dood veroordeelde Moses Akatugba uit Nigeria.

Er zijn zes casussen waarvoor geschreven kan worden. De zaak van Moses Akatugba uit Nigeria is er zo een. Moses werd op 16-jarige leeftijd gearresteerd vanwege het stelen van drie telefoons en werd vervolgens gemarteld en gedwongen om een gewapende overval te bekennen. Vorig jaar, acht jaar na de arrestatie, werd Moses veroordeeld tot de doodstraf.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×