Nu al rijden auto's tegen het verkeer in de Korevaarstraat op als de wekelijkse file op zaterdag te lang wordt. Ook kerende auto's die de file verlaten, bevorderen de verkeersveiligheid ter plaatse niet bepaald. (Foto's: Chris de Waard).

Zonder bussen nu al chaos op Korevaarstraat: vastloper dreigt

Reizigersvereniging ROVER waarschuwde al meteen toen de opnieuw ingerichte Korevaarstraat enkele weken geleden werd opgeleverd: Dit wordt chaos. Als op 14 december de 735 dagelijkse bussen weer gaan rijden over de Breestraat en de Korevaarstraat loopt de boel, zeker op zaterdagen, compleet vast. Oorzaak: de afslag aan het begin de de Korevaarstaat, bij de ingang van de parkeergarage van supermarkt Hoogvliet.

Door de nieuwe middenberm met bomen is inhalen niet meer mogelijk. Nu al staat het autoverkeer elke zaterdag muurvast vanaf de ingang van de Hoogvlietgarage tot ver voorbij de kruising met het Levendaal. Over 10 dagen komen daar ook nog de bussen bij. De gemeente denkt dat het wel mee gaat vallen en wil eerst afwachten wat er in de praktijk gaat gebeuren. Arriva sluit zich noodgedwongen aan bij die afwachtende houding. “We gaan zien of het tot onaanvaardbare opstoppingen gaat leiden,” zei rayonmanager Ivo Schunselaar van de busmaatschappij eerder deze week via Sleutelstad FM.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×