Leids Startersfonds maandag van start met drie ton

Ondernemende Leidenaren met een goed plan, maar zonder voldoende financiering kunnen vanaf volgende week een beroep doen op het Leids Startersfonds. Waar banken de afgelopen jaren niet altijd scheutig zijn met het verstrekken van krediet aan het midden- en kleinbedrijf, doet het nieuwe fonds dat mogelijk wel.

Audiofragment: Sjaak Scheffer is voorzitter van het Leids Startersfonds. Maandag wordt het officieel opgericht.

Initiatiefnemer en voorzitter Sjaak Scheffer heeft een aantal participanten om zich heen verzameld die allemaal 25.00 euro in het fonds hebben gestort. In totaal is er nu 300.000 euro beschikbaar om uit te lenen aan nieuwe Leidse ondernemingen. Dat bedrag neemt waarschijnlijk nog wel toe. Nieuwe participanten zijn onder voorwaarden welkom en ook de gemeente Leiden overweegt om voor 100.000 euro mee te doen.

Net als bij een bank stelt ook het Leids Startersfonds eisen aan het verstrekken van een lening. Zo moet er een goed bedrijfsplan liggen en hoopt het fonds wel op leuke originele initiatieven. Scheffer: “We zitten niet echt te wachten op een 19e kapper voor de Breestraat.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×