Duo-raadslid Julius Terpstra, CDA, heeft vragen over de mogelijk verplichte fusie in het Leidse voetbal. (Archieffoto: Chris de Waard).

CDA wil vrijwillige fusies voetbalclubs

Het CDA wil alleen vrijwillige fusies van de Leidse voetbalclubs. Hierbij reageert de gemeenteraadsfracties op de berichten dat er noodgedwongen fusie op handen zijn. Verschillende verenigingen zouden financiële problemen hebben en ook is er een tekort aan vrijwilligers en jeugdspelers. Het CDA ziet niets in gedwongen fusies omdat deze kunnen leiden tot slechte verhoudingen binnen de vereniging. 

Audiofragment: Julius Terpstra over de op komst zijnde voetbalfusies in Leiden.

De fractie wil weten of de gemeente of de KNVB het initiatief neemt tot de fusies, zo blijkt uit vragen van het CDA. Ook willen de christen-democraten weten of de gemeente het als beleid ziet om het aantal voetbalverenigingen te verminderen.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×