Marc Witteman wordt weer burgemeester. Dit keer in de Utrechtse gemeente Stichtse Vecht die in 2011 is ontstaan uit een samenvoeging van Breukelen, Loenen en Maarssen. Stichtse Vecht heeft ongeveer 63.000 inwoners. (Foto: PR).

Marc Witteman voorgedragen als burgemeester van Stichtse Vecht

Marc Witteman (53) wordt burgemeester van de Utrechtse gemeente Stichtse Vecht. De gemeenteraad van die plaats heeft vanavond besloten om hem voor te dragen bij minister Plasterk. De benoeming gaat eind januari in. Twee maanden voor de verkiezingen voor Provinciale Staten. Witteman is gedeputeerde in de provincie Flevoland en maakt zijn termijn dus net niet vol.

Voordat Witteman in 2010 naar Flevoland vertrok, was hij namens de PvdA wethouder in Leiden. Het is de tweede keer dat Witteman het ambt van burgemeester gaat bekleden. Eerder was hij waarnemend burgemeester van Warmond totdat die gemeente bij een herindeling in 2006 werd samengevoegd met Sassenheim en Voorhout tot de nieuwe gemeente Teylingen.

“Het spreekt voor zich dat ik dit besluit ervaar als bijzonder eervol,” schrijft Witteman vanavond op zijn Facebook pagina. “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de raad in mij stelt. De daadwerkelijke benoeming moet nog plaatsvinden en er volgen nog enkele stappen in de procedure. Die wacht ik verder af.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×