Minister Opstelten keek vanmiddag even mee met de camera's van het tankstation. In geval van bijvoorbeeld een overval kan de politie voortaan live meekijken en zo snel de situatie inschatten en in actie komen. Door de tijdwinst wordt de pakkans enorm vergroot. (Foto's: Wilco Devilee).

Tankstations zetten nieuw wapen in om overvallen te voorkomen

Minister Ivo Opstelten was vanmiddag aanwezig bij het Total Tankstation Aurora langs de A4 bij Leiderdorp waar Total Nederland een proef afsloot met Live View. Met dit camerasysteem bindt het bedrijf de strijd aan met overvallers. Het aantal overvallen op tankstations is de afgelopen jaren al gedaald, met name omdat er minder te halen is nu steeds minder mensen contant afrekenen. “Maar,” zo zegt General Manager Benoît Ortegat van total Nederland: “Elke overval is er één teveel. Een overval maakt een onuitwisbare indruk op de mensen wie het overkomt, een traumatische ervaring die je niemand gunt.”

Total Nederland rust, na een proef in 22 tankstations, alle 360 benzinestations uit met Live View. Met dit camerasysteem kan de politie live meekijken in de tankstations. Als er een misdrijf plaatsvindt op een met Live View uitgerust tankstation kunnen medewerkers met één druk op de knop het alarm activeren. Als het veilig kan, kan dat zelfs tijdens bijvoorbeeld een overval, anders direct erna. Via een particuliere meldkamer worden de livebeelden zo nodig doorgezet naar de meldkamer van de politie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×