Wim de Leeuw is volgens Leidse ondernemers de machtigste Leidenaar van 2014. Bovendien is hij volgens de samenstellers van de lijst een ondernemer die écht betrokken is en zegt waar het op staat. (Foto: PR).

Ondernemers kiezen Wim de Leeuw tot 'machtigste Leidenaar'

Makelaar Wim de Leeuw is gisteravond tijdens een bijeenkomst van de BV Leiden gekozen tot ‘Machtigste Man van Leiden 2014’. Hij volgt daarmee Robert Strijk op die vorig jaar door de ondernemers op plek 1 werd gezet. Vorig jaar stond De Leeuw ook al hoog in de lijst: op plek 4. De BV Leiden organiseert de wedstrijd sinds enkele jaren samen met het blad Leiden IntoBusiness. Burgemeester Lenferink eindigde op de tweede plek van de top 50 die het zakenblad samenstelde. Hoogste vrouw op de lijst is BV.Leiden voorzitter Erna Kortlang.

Wim de Leeuw heeft zijn verkiezing te danken aan zijn betrokkenheid bij een hele serie activiteiten in het Leidse: De Slag om Leiden, de wijnactie ‘Issoria by Eradus’ voor Hospice Issoria, Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en BV Leiden. “Waar mogelijk levert hij op persoonlijke titel of met zijn bedrijf een bijdrage. De Leeuw is een echte ondernemer en heeft de laatste jaren met zijn bedrijf scherp aan de wind gevaren. Hij plukt daar nu de vruchten van, de huizenmarkt herstelt zich en de verzekeringstak profiteert van de economische opleving. Wim de Leeuw is dus met recht de Machtigste van 2014.”

De Leeuw is blij met de titel: “De titel ‘machtigste man van Leiden’ gaat volgens zakenblad IntoBusiness over waardevolle maatschappelijke bijdragen aan de Leidse regio. Vanuit dat perspectief voel ik me enorm gesteund en vereerd. Ondanks het feit dat de term ‘macht’ niet bij me past.”

Wim de Leeuw vindt het gaaf om betrokken te zijn bij een aantal bijzondere organisaties, projecten en initiatieven in en rond Leiden. “Bij alles wat ik doe, mag ik samenwerken met geweldige mensen die samen met mij het verschil willen maken. Mensen die zich met hart en ziel inzetten, maar vaak niet in de spotlights staan.”

Wim de Leeuw is eigenaar van De Leeuw Makelaardij, Verzekeringen en Hypotheken. Naast bovengenoemde organisaties is hij ook betrokken bij Topsport Leiden en sinds kort bij het Leids Startersfonds.

De Leeuw wil de credits nadrukkelijk delen met de mensen om hem heen: “Achter elke ‘sterke man’ staat vaak een minstens zo sterke vrouw. In mijn geval een sterkere vrouw, Marisa Zwartjes. Die me alle ruimte geeft voor mijn passies en ambities. Mijn dank gaat verder uit naar alle lieve, hardwerkende en gepassioneerde collega´s en collega-vrijwilligers. Ik kreeg vandaag de credits. Maar zonder jullie zou er niets tot stand zijn gekomen.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×