Bij Café Midi aan de Steenstraat, bij de ingang van Museum Volkenkunde, haal je het lekkerste broodje van Leiden. (Foto: PR).

Het lekkerste broodje van Leiden haal je bij Midi

Café Midi heeft vanmorgen uit handen van centrummanager Erwin Roodhart de award ontvangen voor ‘Het Lekkerste Broodje van Leiden 2014’. De prijs bestaat uit een beker en een cadeaubon van kookwinkel Kitchen Art. Het is de derde keer dat de Leidse broodjesverkiezing is georganiseerd. Café Midi kwam in 2012 ook als winnaar uit de bus. Vorig jaar won Better Bagels. Dit jaar gaf het broodje met gerookte heilbot voor de jury de doorslag: “Origineel beleg op een heerlijk broodje met een bijzondere smaak.”

In totaal is van negen Leidse etablissementen de lunch beoordeeld. Op een gedeelde tweede plaats eindigden Better Bagels en Roos. Die laatste is een nieuwkomer in de lijst. De jury was sowieso erg te spreken over de kwaliteit van alle genuttigde broodjes: “De middenmoot is gewoon echt goed. De beste drie onderscheiden zich vooral op versheid en smaak.”

Mede-eigenaresse Karin van Iterson van Café Midi reageeert opgetogen op de uitverkiezing: “Het is opnieuw een verrassing voor ons en een kroon op ons werk. We zijn er heel blij mee! De beker krijgt zeker weer een prominente plaats.” Haar compagnon Brahim Lazaar speelt als chef van Café Midi meteen in op de gewonnen prijs: “Om te vieren dat wij weer hebben gewonnen, komt het broodje gerookte heilbot terug op onze kaart. Maar dan in een nog lekkerder versie.”

Centrummanager Erwin Roodhart vindt de wedstrijd belangrijk voor de Leidse horeca: “Het is een extraatje voor de horeca in Leiden. De prijs bij aan het culinaire imago van onze stad.”

De verkiezing van ‘Het Lekkerste Broodje van Leiden’ is een initiatief van de Leidse communicatiebureaus MediaAdvice en Van Enk Communicatie. Zij zijn hiermee in 2012 gestart. Doel is om lekkere lunchadressen van Leiden onder de aandacht te brengen. De driekoppige, onafhankelijke jury let op smaak en versheid van de lunch, alsmede op aanbod en service. MediaAdvice en Van Enk Communicatie zijn van plan deze verkiezing in 2015 opnieuw te organiseren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×