Het water in de vijver is zwart en stinkt. Vissen leggen er massaal het loodje. Maandag begint de gemeente met het leegpompen ervan. (Foto's: Wilco Devilee).

Oorzaak nog steeds raadsel: Vijver vol zwart stinkwater leeggepompt

Het water in de vijver tussen de Moskee in Leiden Noord en de vestiging van het Stedelijk Gymnasium is zwart en het stinkt. Vissen gaan dood en de gemeente heeft geen idee wat de oorzaak is. Daarom wordt de vijver maandag leeggepompt. Daarna worden er bodemmonsters genomen om de vervuiling verder te kunnen onderzoeken. Daarna wordt de vijver weer gevuld met schoon water. Voor de kerst is de vijver weer gevuld, zo belooft de gemeente.

riool_omleiding_ldn_WPF_113546_8.jpg

Inspecties van het riool hebben nog niet geleid tot de oplossing van het raadsel.

Al sinds begin deze maand klagen omwonenden over het zwarte stinkende water in de vijver bij de Nieuwe Marnixstraat. De gemeente is al weken bezig met het achterhalen van de oorzaak. Onder meer met rioolinspecties in de buurt. Maar vooralsnog dus zonder resultaat. Als via de bodemmonsters de oorzaak niet wordt achterhaald, wordt er na de jaarwisseling verder gezocht.

riool_water_vijver_ldn_WPF_9577_riool_water.jpg

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×