Er kan even niet geschaatst worden op de Nieuwe Rijn. Door de regen en harde wind blijft de baan in elk geval vanmorgen gesloten. (Foto: Chris de Waard).

IJsbaan gesloten in verband met slechte weer

De ijsbaan op de Nieuwe Rijn blijft vandaag tot nader order dicht. Het slechte weer speelt de schaatsers parten. Zodra het kan gaat de ijsbaan alsnog open. tussen de middag wordt de situatie opnieuw bekeken. “De dakplaten vliegen hier bij wijze van spreke door de lucht,” laat Trudy Kwik weten. Haar bedrijf Kwik Events begeleidt de activiteiten op de Nieuwe Rijn. “Er is veel schoolschaatsen. Je kunt die kinderen hier niet aan blootstellen. We nemen geen enkel risico.”

Of het weer ook de officiële opening van de kerstmarkt en de ijsbaan verstoort, is nog even afwachten. Kwik: “Vooralsnog gaat dat allemaal gewoon door, maar als het niet kan, moeten we dat ook verplaatsen.” De kerstmarkt en de ijsbaan worden vanavond officieel geopend, morgen gaat de kerstmarkt open voor het publiek. Ook worden vanavond de lampjes ontstoken van de grote kerstboom op het podium bij Annie’s.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×