Pitbulls bijten Labrador dood in Katwijkse duinen

Een groep van zes Pitbulls en Amerikaanse Staffords heeft in de Noordduinen bij Katwijk een aangelijnde Labrador aangevallen. De zwarte Labrador, Faya, liep dusdanige verwondingen op dat hij daaraan is bezweken. De politie heeft de 33-jarige eigenaresse van de honden, een vrouw uit Katwijk, aangehouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie zal beslissen wat er met de honden gaat gebeuren.

Een omstander zag de aanval voor zijn ogen gebeuren en belde de politie. die kwam met twee hondenbegeleiders en nam de loslopende honden in beslag. Een van de honden bleef tijdens het vangen erg agressief en bleef rondjes om de dode Labrador heen lopen. Om de hond te verjagen, loste een van de agenten een schot. Dat schampte de agressieve hond die vervolgens alsnog kon worden meegenomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×