De BeestenBende vermaakte zich tussen het schoonmaken door op de ijsbaan op het water van de Nieuwe Rijn. (Foto: PR).

Leidse kinderen maken kerstmarkt schoon

Ruim 50 Leidse kinderen hebben er gisteren voor gezorgd dat de kerstmarkt op de Leidse Rijn er weer schoon uitzag. Wethouder Roos van Gelderen kwam polshoogte nemen en reikte een oorkonde uit aan de basisschoolkinderen als blijk van waardering. De kinderen zijn lid van de BeestenBende en ruimen normaal elke maand op in hun eigen wijk.

Rond half vijf arriveerde Roos van Gelderen, wethouder van Jeugd, Zorg en Welzijn, op de ijsbaan om de kinderen voor hun werk te bedanken. Ook reikte Van Gelderen aan elk kind een oorkonde uit als bedank.

De kinderen kwamen in felgele outfits met vuilprikkers naar de Koornbrug, om van daaruit een ronde over de kerstmarkt te lopen. Het resultaat was een flink aantal zakken zwerfafval.

Tijdens de opruimronde konden de kinderen opwarmen met chocolademelk bij de stand van thuiszorgaanbieder Florence, initiatiefnemer van De BeestenBende. Na de opruimronde mochten de kinderen schaatsen op de ijsbaan.

De BeestenBende is door het SBS-programma ‘Het Beste Idee van Nederland’ gekozen als beste zwerfafvaloplossing van Nederland.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×