Twee bejaarde vrouwen slachtoffer van babbeltruc

Twee bejaarde vrouwen in Oegstgeest zijn op donderdag 11 december slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een van hen werd slachtoffer van iemand die zich voordeed als een CAK-medewerker, de andere door een messenslijper.

Op donderdag 11 december werd er bij een 91-jarige vrouw op de President Kennedylaan aangebeld door een vrouw die zich voordeed als iemand van het CAK (Centraal Administratie Kantoor). De bejaarde vrouw zou geld terugkrijgen als zij een formulier in zou vullen.

Het slachtoffer vermoedde niets en liet de verdachte binnen. Toen het slachtoffer boven iemand dacht te horen en op de alarmknop wilde drukken, nam de verdachte de benen.

Dezelfde dag werd een 83-jarige vrouw uit Oegstgeest slachtoffer van een messenslijper. De man kwam aan de deur om messen te slijpen. Na lang aandringen van door de verdachte stemde de vrouw ermee in om zes messen te laten slijpen door de man.

Helaas had de bewoonster geen prijs afgesproken. Toen de man na een half uurtje met de geslepen messen terug kwam moest zij 250 euro afrekenen.

Advertentie

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×