Doek valt voor oudste discotheek van Leiden

Nog een week en dan sluit Danssalon In Casa voor goed de deuren. De discotheek, inclusief de legendarische voorganger Koets-O-Theek, heeft zo’n 45 jaar bestaan, maar gooit nu de handdoek in de ring. Echt druk was het er de afgelopen jaren al niet meer, alleen specifieke feesten trokken periodiek nog een volle zaal. Een tijdsbeeld. Veel discotheken kampen met een terugloop in het aantal bezoekers of zijn de afgelopen jaren al verdwenen.

Volgens directeur Leo Kamphues trok zijn danssalon de afgelopen 20 jaar zo’n 5.000.000 bezoekers. Dat hij nu de handdoek in de ring gooit heeft meerdere redenen. Los van de autonome terugloop van het aantal bezoekers heeft In Casa er sinds enkele weken een concurrent bij: Gebr. de Nobel. Volgens In Casa is dat oneerlijke concurrentie omdat de opvolger van het LVC door de gemeente wordt gesubsidieerd. Ook het feit dat de discotheek-locatie de komende jaren slechter bereikbaar zal zijn vanwege de bouw van de Lammermarkt parkeergarage gaat volgens de In Casa-oprichter klanten kosten. “Het is triest, maar concurreren met zwaar gesubsidieerde buren en het huidige oneerlijke gemeentelijke vergunningenbeleid kunnen wij niet.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×