Na afloop tweette LBC deze afbeelding met de tekst: "Coming home never felt so good!" (Foto: LBC).

Eerste LBC-feest in bomvol Gebr. De Nobel

De Leidsche Breakbeat Community (LBC) feesten zijn afgelopen zaterdag teruggekeerd naar Leiden. Er werden bijna 700 kaartjes verkocht voor het feest in het gloednieuwe Gebr. de Nobel. Daarmee was het nieuwe poppodium zo goed als uitverkocht.

Sinds de laatste editie van Champion Sound op 6 juli 2013 in de LVC, had LBC geen clubavond meer georganiseerd in Leiden. “Het was voor ons echt een coming home party”, aldus Mark van Egmond (organisatie LBC, alias MC MVE).

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/183742128″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Audiofragment: 2014 – 12 – 30 Alexander Witschge en Mark van Egmond (organisatie LBC) over LBC in Gebr De Nobel.

DJ’s LAXX, Joe Ford en Xilent vormden de belangrijkste namen van de avond. “Vanavond was een showcase van wat iedereen van ons kan verwachten. Het ging van dubstep naar trap en naar drum and bass”, legt LBC-organisator Alexander Witschge (lid van het Leidse DJ-duo NCT) uit. LBC organiseert de twee clubavonden Kaputt en Champion Sound in Leiden.

Technisch probleem

Er werd er vrolijk op los gedanst in de nieuwe zaal. De meeste muziek sloeg goed aan bij het publiek. Even was er een technisch probleem. Doordat de rookruimte op het tweede balkon te lang open stond, ging het brandalarm af en gingen de lichten aan en de muziek uit.

Leidse DJ Luuk Bos (alias Lifecycle) mocht de eerste LBC-avond in de Gebr. de Nobel aftrappen. Bos was voorheen bedrijfsleider bij het oude LVC. “Ik heb er vanavond van genoten te zien dat dat wat er anderhalf jaar geleden was, nog steeds is”, aldus de Leidse DJ.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/183742083″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Audiofragment: 2014 – 12 – 30 Luuk Bos (DJ Lifecycle) over LBC in Gebr De Nobel.

Kaputt

De volgende clubavond die LBC organiseert is Kaputt op 14 februari, Valentijnsdag dus. “Dan kun je romantisch komen dubsteppen op Kaputt”, aldus Alexander Witschge. Op die avond draaien onder anderen de DJ’s Habstrakt en Aero Chord.

Advertentie

Cultuur Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×