Eerder deze maand werd aan de Vlietweg al een levensgevaarlijke opslag met 2.995 kilo vuurwerk opgerold. (Foto: Politie).

85 kilo vuurwerk gevonden in woning Leiderdorp

Agenten in Leiderdorp kregen gisteren een melding dat een bewoner op de Zijldijk illegaal vuurwerk afstak. Bij onderzoek in de woning troffen agenten om 16.15 uur 85 kilo legaal en illegaal vuurwerk aan. De verdachte, een 24-jarige man uit Zoeterwoude, kreeg een proces-verbaal en agenten namen het vuurwerk in beslag.

Het in het bezit hebben van illegaal vuurwerk en het afsteken hiervan is strafbaar, evenals het maken van een vuurwerkbom. Illegaal vuurwerk is niet goedgekeurd vuurwerk, waardoor er een verhoogde kans op letsel is.

Levensgevaarlijk

Eerder deze maand werd aan de Vlietweg al een opslag met 2.995 kilo vuurwerk opgerold. Deze opslag was volgens de politie ‘levensgevaarlijk’.

Vuurwerkvrije zone’s Leiden

Leiden krijgt dit jaar twee vuurwerkvrije zones. Er mag rond de jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken in de Leidse Hout en in Polderpark Cronesteijn.

Dit jaar mag er voor het eerst op oudejaarsdag niet al vanaf 10.00 uur ‘s morgens vuurwerk worden afgestoken. Pas om 18.00 uur is dat toegestaan, tot 2.00 uur ‘s nachts.

Advertentie

112 Sleutelstad Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×