Verdachten van geweld tegen hulpverleners en plegers van openlijk geweld komen volgende week voor de supersnelrechter. (Foto: Wilco Devilee).

Katwijker voor supersnelrechter na mishandeling agent

Maandag en dinsdag houdt de rechtbank in den Haag een achttal supersnelrechtzittingen. Voor het hekje komen mensen die zich afgelopen jaarwisseling schuldig hebben gemaakt aan zaken als openlijk geweld en zware vernielingen, brandstichting en geweld tegen mensen met een publieke functie zoals brandweermannen, agenten of bijvoorbeeld ambulancepersoneel.

Uit onze regio moet één inwoners zich voor de speciale rechter verantwoorden. Een 20-jarige Katwijker mishandelde tijdens een Oud-en-Nieuw-feest een agent in een horecabedrijf in zijn woonplaats. De Katwijker zit in elk geval tot de zitting in voorlopige hechtenis.

Alleen zaken die juridisch gezien eenvoudig van aard zijn komen voor de supersnelrechter. Complexere zaken vergen vaak aanvullend onderzoek. Dergelijke zaken komen later voor de rechter.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×