Medewerkers van biodiversiteitstuin Vrij Groen staat ook de komende weken klaar om kerstbomen in ontvangst te nemen. (Foto: PR).

Kerstbomenasiel vanaf morgen weer open

Op zaterdag 3 januari wordt het Kerstbomenasiel bij de Vrij Groen-tuin om 13.30 uur feestelijk geopend voor nieuwe kerstbomen. Daarna is het kerstbomenasiel aan de Rhijnhofweg 13 in Oegstgeest – bij redelijk weer – elke woensdag en zaterdag van 13.30 uur tot 16.30 uur geopend.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184802847″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Wim Lunsing van biodiversiteitstuin Vrij Groen vertelt Robbert en Michèle over het kerstbomenasiel.

Het is de vijfde keer dat bomen gebracht kunnen worden. Afgelopen jaar overleefde 80 procent van de bomen. In totaal waren er genoeg bomen om iedereen die een boom bracht, er weer één mee te geven in december.

Om meerdere jaren gebruikt te worden moet een kerstboom een kluit hebben. Een goede verzorging helpt: ruim water geven, en, voor hij naar buiten gaat, de boom laten wennen in een koele ruimte. Nordmannsparren gaan meestal dood in het asiel.

Meer informatie staat op www.vrijgroen.info/kerstbomenasiel.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×