Tijdens de GeZZinsloop liepen honderd kleine lopers al dan niet met ouder door de Leidse Hout (Foto:PR)

Ruim 1200 lopers bij Bosloop in Leidse Hout

Ongeveer 1250 hardlopers maakten zondag hun sportieve voornemens waar met hun deelname aan de Runnersworld Leiden Bosloop. Deze derde wedstrijd in het Zorg & Zekerheidcircuit kende een zonnige 20ste editie. Leiden Atletiek, Loopgroep Oegstgeest en LUHV Currimus zorgden voor een vlekkeloze organisatie en het weer deed de rest. Het parcours voerde rond en door de Leidse Hout en voor de langere afstanden richting Merenwijk. Start en finish waren op de atletiekbaan.

Met veel enthousiasme gingen een kleine honderd jonge lopers – al dan niet begeleid door een ouder – van start voor hun 1 kilometer lange GeZZinsloop. Waar enkelen de modderplassen in de Leidse Hout probeerden te omzeilen, vonden anderen het juist prachtig om er dwars doorheen te stampen.

Een half uur later gingen de lopers voor de tien en vijftien kilometer van start. Marlies Jongerius van Olympus’70 uit Naaldwijk en Said Kanfaoui van AV Gouda waren de snelsten op de 10 kilometer. Gerben van der Luijt was op plaats drie de snelste Leidenaar.

Said’s broer Aziz won de vijftien kilometer voor meervoudig winnaar Michael Woerden. Hier was Edgard Creemers op plaats vier de snelste thuisloper. Bij de vrouwen won Nancy Sieling van de Noordwijker-houtse Strandlopers de langste afstand voor Leidenaars Jozien Stolwijk en Bianca van Bree. Op de vijf kilometer gingen de favorieten naar huis met de eerste prijzen: Silke Schmidt uit Leiden en Hans van Hateren van AV De Spartaan uit Lisse.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×