Het Leidse trio Dempsey neemt afscheid met concert en CD-presentatie. (Foto: Jos Agasi).

Afscheidsconcert en CD-presentatie Dempsey

Het Leidse trio Dempsey neemt afscheid. Op zaterdag 17 januari is om 21.00 in de Qbus de cd-presentatie van de cd ‘Spijt’ van het Leidse trio Dempsey en tevens het afscheidsconcert.

Na bijna 35 jaar, waarvan 15 jaar in de huidige bezetting, hangt Dempsey accordeon, gitaar en fluit aan de wilgen. Dempsey bestaat uit: Maarten Witkam – zang, fluiten, viool, sopraansax, Ferry Rigault – zang, basgitaar, gitaar en Michael van Hoogenhuyze – accordeon.

Op ‘Spijt’ staan zestien op muziek gezette gedichten van o.a. Piet Paaltjens, Willem Elsschot, Guido Gezelle, Paul Verlaine, Willem Wilmink, Jules Deelder en Joke van Leeuwen. Dempsey heeft er op de haar karakteristieke wijze toegankelijke liedjes van gemaakt.

qbus.jpg

De opbrengsten van het concert gaan naar de Stichting Musicians Without Borders die in o.a. voormalig Joegoslavië, Noord-Ierland, Rwanda en in vluchtelingenkampen op de Westelijke Jordaanoever muziekprojecten organiseert om etnische, religieuze en politieke verschillen te overbruggen en de wonden van oorlog en conflict te helen.

Qbus bevindt zich aan de Middelstegracht 142 te Leiden. Reserveren is aan te raden.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×